ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

15η Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου τιμώντας όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που βιώνουν τις επιπτώσεις της νόσου, αναγνωρίζοντας τον πόνο και τις δυσκολίες τους, και ευαισθητοποιώντας την παγκόσμια κοινότητα.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

ΜΑΘΕ - ΠΡΟΛΑΒΕ- ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Οκτώβριος: Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, σε μια διεθνή προσπάθεια, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 1985 από την Εταιρεία Καρκίνου του Μαστού των Ηνωμένων Πολιτειών και έκτοτε έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμού

O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης Πνιγμού, την 25η Ιουλίου, εστιάζοντας την προσοχή στο σημαντικό αυτό ζήτημα Δημόσιας Υγείας και υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο καθένας μπορεί να πνιγεί, αλλά κανείς δεν πρέπει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ

Στο ετήσιο συνέδριο της ASCO στο Σικάγο, το μεγαλύτερο συνέδριο για τον καρκίνο στον κόσμο, διαπιστώθηκε ότι η άνοδος του προσδόκιμου ζωής και η ταχεία αύξηση του πληθυσμού των ηλικιωμένων, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ηλικιωμένων ασθενών με καρκίνο, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας.

Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς: Η σημασία των προληπτικών εξετάσεων

H 25η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς (World Thyroid Day) από το 2008. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Θυρεοειδούς είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των διαταραχών του θυρεοειδούς.

Μάιος, Μήνας Ευαισθητοποίησης για το Μελάνωμα

Ο μήνας Μάιος έχει καθιερωθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για το Μελάνωμα. 

Το μελάνωμα είναι ένας τύπος καρκίνου του δέρματος και ο πιο θανατηφόρος από αυτούς. Αναπτύσσεται κυρίως στα κύτταρα (μελανοκύτταρα) που παράγουν μελανίνη – τη χρωστική ουσία που δίνει στο δέρμα το χρώμα του. Συνήθως, εμφανίζεται ως μια μικρή μαύρη κηλίδα στο δέρμα ή μπορεί να αναπτυχθεί επί προϋπάρχοντος σπίλου (ελιάς). Η πρώιμη διάγνωση του μελανώματος και οι νέες θεραπείες έχουν οδηγήσει σε πάρα πολύ καλά θεραπευτικά αποτελέσματα με πενταετή επιβίωση πάνω του 90%.

Ευχές για Καλό Πάσχα!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με υγεία, ειρήνη και αγάπη!

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: η σημασία του προληπτικού ελέγχου

Ολοένα και περισσότεροι νεαροί ενήλικες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του παχέος εντέρου, μια τάση που παρατηρείται ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς καρκίνους, με τη σοβαρότητά του να υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι δεν προειδοποιεί έγκαιρα. Αντίθετα, τα συμπτώματά του εμφανίζονται όταν βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Πρόκειται για έναν από τους πέντε συχνότερους τύπους καρκίνου παγκοσμίως. Οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορεί να νοσήσει.

30' άσκησης καθημερινά συμβάλλουν καταλυτικά στην πρόληψη της νόσου του Καρκίνου του Μαστού

Σύμμαχος της υγείας των γυναικών αποδεικνύεται η αερόβια άσκηση, μειώνοντας αποτελεσματικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Physiology, μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Texas A&M κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας, προς το παρόν απροσδιόριστος, παράγοντας, που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της άσκησης, καταστέλλει τη σηματοδότηση εντός των καρκινικών κυττάρων του μαστού, γεγονός που μειώνει την ανάπτυξη του όγκου και μπορεί ακόμη και να εξουδετερώσει τα καρκινικά κύτταρα. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

17 Νοέμβρη 30, 55535, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

+30 2310911982
+30 2310911982 (FAX)